Netherlands American Studies Association

Het Amerika van Biden – Adriaan Andringa in gesprek met Maarten van Rossum

Op 17 januari 2022 kun je via een livestream het gesprek van Adriaan Andringa met Maarten van Rossum volgen. Kaarten kosten €12,50, maar voor NASA Members is er een korting beschikbaar. Wil je hier gebruik van maken, neem dan voor vrijdag 14 januari 16:00 uur contact op via: board.nasa@gmail.com.

Joe Biden maakt een vliegende start van zijn presidentschap. Van ‘Sleepy Joe’ tot ‘de nieuwe FDR’, Biden verrast vriend en vijand. Zijn coronapolitiek en economische herstelplannen zijn populair en de Amerikaanse president wordt in het buitenland weer met open armen ontvangen.

Slaat de VS een definitief nieuwe weg in? Of zijn de spoken uit het recente verleden alleen tijdelijk in de kast? In Het Amerika van Biden duiken Maarten van Rossem en Adriaan Andringa in de ziel van politiek Amerika. Kan Biden als Healer-in-Chief de Amerikanen echt weer samenbrengen? En hoe bepalend is de Trump-factor in de belangrijke Congresverkiezingen van volgend jaar?

Aan de hand van pakkende beelden en historische verhalen vertellen Maarten en Adriaan hoe Amerika zichzelf steeds opnieuw blijft uitvinden. Welke maatschappelijk processen geven inzicht in de toekomst van het land? In gesprek met het publiek vertellen ze wat we moeten vrezen en kunnen hopen van huidige Amerika.

Maarten van Rossem is historicus en Amerikanist

Adriaan Andringa is Amerika-deskundige en schreef het boek Gevecht om Amerika

Meer informatie vind je hier.